Drage općenito

Drage su mirno dalmatinsko selo koje će Vas na prvi pogled osvojiti svojom prirodnom ljepotom i gostoprimstvom domaćeg stanovništva. U posljednjih nekoliko godina Drage postaju sve popularnije mmeđu turistima. Nalaze se samo 6 km južno od Biograda na moru, a 2 km od Pakoštana i direktno su na moru.


selo-drage 10


Vrlo razvedena obala s brojnim uvalama obraslim borovom šumom i drugim mediteranskim raslinjem te mnogim šljunčanim plaža nudi gostima miran odmor na plaži daleko od masovnog turizma. Lokalni restorani imaju bogat menu ribljih specijaliteta i domaće kuhinje. U obližnjem selu Pakoštane naći ćete važnije urede - poštu, banku, mjenjačnice i veće trgovine.


selo-drage 05


Vransko jezero je prirodni rezervat a udaljeno je tek 1 km od mjesta i pravi je raj za ribolovce. Biciklistička staza oko jezera sa uređenim mjestima za piknik i prekrasnim pogledom na jezero i NP Kornati idealno je mjesto za boravak u prirodi i opuštanje. Od obale sela Drage širi se pogled na otok Vrgadu a osim na Vragdu možete izabrati i druge jednodnevne izlete, kao što su: slapovi Krke, Šibenik, Zadar i Biograd na Moru.


selo-drage 07


Mjesto Drage je smješteno u centralnoj zoni hrvatskog Jadrana na magistralnom putu između Zadra i Šibenika uz izuzetno razvedenu obalu, čisto more sa pogledom na brojne otočiće na rubu nacionalnog parka Kornati. U okolici se nalaze brojna turistička mjesta, povijesne znamenitosti i prirodne ljpote:
Pakoštane 5 km, Biograd 10 km, Vodice 20 km, NP Krka 30 km, Šibenik 30 km, Zadar 40 km, a NP Kornati i PP Vransko jezero su nadomak mjesta. 


selo-drage 08


Drage - životopisno mjesto, osebujnog ugođaja kojeg je priroda obdarila izuzetnom razvedenošću obale, brojnim uvlama, poluotocima i šljunkovitim plažama. Daleko od masovnog turizma Drage plijene prirodnošću ambijenta i gostima nude pravu oazu mira i tišine. Nude smještaj u privatnim kućama i auto-campovima. U blagodatima mediteranske prirode i ljepoti pakoštanske rivijere svatko može pronaći svoj kutak ljetnog raja; djeca u igri na pijesku, odrasli u sjeni borove šume, a zaljubljeni u skrivenim uvalama obližnjih otočića. Drage svojim gostima pružaju nezaboravni doživljaj ljeta uz sjećanje na mirise mora i stare borove šume.


selo-drage 11